positioneer en presenteer jezelf als merk

Ben jij een MERKwaardige ondernemer, maar word je (nog) niet opgeMERKt? Dan ben je op de juiste plek. Dit is het eerste én enige echte (personal) branding & beyond programma voor opMERKelijke online ondernemers: de innovatieve dwarsdenkers, durvers én doeners.

Mijn naam is Manon Toma en dit programma is met de groots mogelijke zorg ontwikkeld i.s.m. een opleidingskundige. In dit programma krijg je toegang tot ál mijn kennis om jezelf als merk te gaan positioneren, presenteren én promoten. Van positionering, erachter komen welke brand personality jij bent (via een test), het schrijven van je brandbelofte, visie, missie en een marketingplan tot aan het maken van je eigen website met SquareSpace (mijn persoonlijke favoritiet), tot alle vormen van content creatie (bloggen, Instagram Stories, Facebook Live, Pinterest zakelijk inzetten en een funnel leren uitdenken) tot zelfs het leren maken van je eigen online programma! Met deze online omgeving plús begeleiding heb jij alles in huis om van jouw merk een online succes te maken. Wat je in andere online programma’ s mist, vind je hier!

Let’ s go branding… and beyond!

Ik ben benieuwd…

 • Ben jij een ondernemer die níet klakkeloos achter goeroe’s aanloopt?
 • Ben jij iemand die geen trends wil volgen, maar ze liever zelf zet?
 • Ben jij iemand die geen marketing trucjes wilt leren, maar marketing persoonlijk wilt inzetten?
 • Ben jij iemand die niet bang is om een statement te maken?
 • Ben jij toe aan de volgende stap met jouw bedrijf?
 • Wil jij een ‘voor-doener’ i.p.v. een ‘na-doener’ zijn?

Manon, ik doe zo mijn best, maar…

 • Ik moet continue knokken voor klanten;
 • Ik kan geen keuzes maken;
 • Het lukt mij niet om mij te onderscheiden;
 • Ik wil graag (opnieuw) beginnen, maar ik weet niet hoe;
 • Ik weet niet hoe ik zichtbaar kan worden;
 • Ik ben al eens een middag bij een (personal) branding strateeg of coach geweest maar ik kom alsnog niet verder;
 • Ik weet niet hoe ik een ontwerper of webbouwer moet aansturen omdat ik zelf niet wat ik wil en waar ik voor sta;
 • Ik staar mij blind op wat anderen doen en zit uren te scrollen.

Daar baal ik zó van!

 • Ik wil juist dat klanten voor mij knokken;
 • Het is voor mijn publiek niet duidelijk wat ik nu precies doe en waarom ze mij moeten kiezen (en eerlijk gezegd weet ik het zelf ook niet);
 • Kiezen juist de klanten die ik graag zou willen bedienen voor een ander;
 • Ik weet dat ik goed ben in wat ik doe, alleen lijkt niemand het te zien;
 • Ik wil zo graag online zichtbaar worden en gericht aan mijn marketing werken;
 • Ik wil zo graag van betekenis zijn en serieus genomen willen worden in mijn omgeving;
 • Ik doe nu echt vanalles en nog wat, ik hop van goeroe naar goeroe en weet van gekkigheid niet meer wat te doen, waar te beginnen en wie te geloven;
 • Ik wil mij graag blind staren op wat ik te brengen heb en mij niet meer zo laten verleiden en afleiden door anderen op Social Media.

Hoe fijn zou het voor jou zijn als:

 • Je weet wat jouw specifieke ondernemerstype is, zodat je makkelijker gaat communiceren en je marketing persoonlijk kunt maken.
 • Je weet wat jou anders maakt dan jouw concullega’s?
 • Je weet waar je voor staat, met wat je daar dan staat en voor wie je daar staat?
 • Je het complete branding concept op een behapbare manier leert toe te passen?
 • Je een derde partij perfect (ook als je dit zelf bent) kunt aansturen zonder frustratie of onbegrip? Dit bespaart je veel geld, tijd en energie!
 • Je een ander type klant gaat aantrekken en daardoor ook je prijzen kunt aanpassen?
 • Je weet wie je bent als merk, maar ook hoe je de visuele vertaalslag maakt?
 • Je alle tools en tricks in handen hebt om te werken aan je online zichtbaarheid waardoor je wordt opgeMERKt?
 • Jij klanten hebt die voor je knokken (i.p.v dat jij moet knokken voor klanten)?

Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde!

Ontdek wat dat NIET is en ga hier méér van doen. Je krijgt toegang tot mijn keuken, ik deel álles met jou waarin ik zelf de afgelopen 5 jaar in heb geïnvesteerd. Als kers op de taart krijg je een on-brand fotoshoot van mijn eigen fotografe t.w.v. 550,00 euro! Leonie zet niet alleen mij op de foto, ook tientallen klanten van mij heeft zij al op de foto gezet.

Waarom met mij werken?

Er komen steeds meer brandingexperts bij, ik snap dus waarom je kritisch bent. Dat ben ik ook! En je hebt groot gelijk! Ik kan je in ieder geval het volgende beloven:

Ik was in Nederland de eerste die een (online) programma voor ondernemers ontwikkelde op het gebied van personal- en visual branding.

Ik ben niet alleen personal brand strateeg. Een personal branding coach helpt je met je positionering, maar vervolgens sta je er weer alleen voor. Want hoe maak je de visuele en online vertaalslag?

Hier zet ik een extra stap: ik combineer personal branding met mijn opleiding als grafisch designer. Daarnaast heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan rondom online marketing en social media. Iets waar veel cursisten en klanten erg blij mee zijn!

Als kers op de taart heb ik eind 2017 een studie in de VS gevolgd bij Sally Hogshead (#2 branding expert wereldwijd) op het gebied van persoonlijkheidstypes en hoe zij communiceren. In Nederland ben ik de eerste en énige adviseur die hiermee officieel mag werken. Deze methode wordt toegepast bij bedrijven als Twitter, Cisco, Mini Cooper en vele anderen. Sally Hogshead is keynote spreker, New York bestselling auteur en heeft aan de grondslag gestaan van merken als Nike, Coca- Cola en Jägermeister: niet zomaar een businesscoach dus.

Iedere maand word ik door haar en haar team gecoacht. Ik pas deze methode toe bij zelfstandige ondernemers, maar geef ook in-company trainingen en presentaties. Zo stond ik dit jaar op het evenement van Affiliate Blogger Sessions in de AmsterdamArena.

Manon inspireert me! Het is niet alleen heel fijn om met haar samen te werken, ze levert ook super goed werk. Altijd verzorgd tot in de puntjes.

Manon heeft geholpen met het ontwerp van m’n brandstyling, logo en website.

Ze heeft me écht geholpen om van iets dat een droom leek, een tastbare realiteit te maken. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Ze is de grote inspiratie-bron geweest achter m’n goed-lopende eCourse ‘filmen met je smartphone,’ waar inmiddels al honderden mensen gebruik van hebben gemaakt!

Ik kan Manon van harte aanbevelen!

Pelpina Trip

Videogeek

Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde!

Ontdek wat dat NIET is en ga hier méér van doen. Je krijgt toegang tot mijn keuken, ik deel álles met jou waarin ik zelf de afgelopen 5 jaar in heb geïnvesteerd. Als kers op de taart krijg je een on-brand fotoshoot van mijn eigen fotografe t.w.v. 550,00 euro! Leonie zet niet alleen mij op de foto, ook tientallen klanten van mij heeft zij al op de foto gezet.

Personal branding gaat erom hoe de wereld jóu ervaart in plaats van hoe jij de wereld ervaart.

Weet jij welk personal brand type jij bent? En hoe jij van hieruit communiceert? Studies laten zien dat er verschillende ondernemerstypen zijn die elk op hun eigen manier communiceren.

Ik maak gebruik van een unieke methode gericht op ondernemerstypes (die je nergens anders in Nederland kunt vinden, ook niet bij mijn concullega’s. Als je jouw type weet, kun je dit gaan inzetten en bewust voor je laten werken.

Communiceren is onlosmakelijk verbonden met branding. Het is het overbrengen van informatie over een product, persoon, stad, bedrijf enzovoorts op een dusdanige manier, waardoor er een bepaalde beleving ontstaat.

Met deze beleving fascineert een merk jou en mij. En wat mij fascineert hoeft jou niet te fascineren, dat is het mooie van (personal) branding.

Deze beleving creëer je als personal brand met je persoonlijkheid. Gelukkig weet ik hier álles van en leer ik je dit op jezelf toe te passen.

Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde!

Ontdek wat dat NIET is en ga hier méér van doen. Je krijgt toegang tot mijn keuken, ik deel álles met jou waarin ik zelf de afgelopen 5 jaar in heb geïnvesteerd. Als kers op de taart krijg je een on-brand fotoshoot van mijn eigen fotografe t.w.v. 550,00 euro! Ontwikkel jouw eigen strategie, communiceer met jouw eigen stem in jouw eigen stijl. Van knokken naar klanten naar klanten die voor jou knokken.

En toch? Rennen 9 van de 10 ondernemers rechtstreeks naar een webbouwer, beginnen ze met het maken van een online programma of starten met marketing. Het personal branding traject, het positioneren, wordt áltijd overgeslagen. Alsof je gaat pakken voor een reis, zonder te weten hoe je reist en wat überhaupt de eindbestemming is. Daardoor kom je (na een tijd) stil te staan en weet je niet meer wie te geloven, wat te doen en waar te beginnen. Je voelt je overweldigd of lamgeslagen.

♥︎ Cursist Danielle van Basichic wist het mooi te verwoorden toen ze pas net gestart was:
“Ik werk met heel veel plezier aan het PPJAM programma. Het helpt me een mooie stip op de horizon zetten en alle losse to-do’s daarop te richten. Zo blij dat ik er aan begonnen ben!”

Je hoeft niet beter of bekender te worden dan anderen, je moet vooral anders zijn dan anderen. Want dát is waarom sommige mensen (en merken) een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

 • Ze doen niet wat de rest doet.
 • Ze kijken naar wat werkt en wat niet, maar kopiëren niet.
 • Ze nemen niet klakkeloos alles aan, maar bepalen zelf wat ze willen.
 • Het zijn voor-doeners, geen na-doeners.
 • Ze zien kansen en mogelijkheden, maar duiken niet op alles wat voorbij komt.
 • Ze maken bewuste keuzes, waardoor ze bewust handelen en ook bewust benaderd worden.
 • Ze hoeven niet op prijs te concurreren.
 • Ze hoeven niet voor klanten te knokken (de klanten knokken voor hen!).

Sterke merken ontwikkelen hun sterke kanten en benadrukken wat hen ten opzichte van anderen, anders maakt. Ik wil er samen met jou voor zorgen dat jouw klant ziet hóe opMERKelijk jij bent! Zodat jij een merkwaardige en gedenkwaardige indruk maakt.

“Goede merken proberen niet iedereen voor zich te winnen. Zij winnen door ertoe te doen voor een specifiek publiek. Door duidelijk te communiceren en hiermee te fascineren zorgen zij ervoor dat dit publiek zich op hún beurt kan identificeren met waar het merk voor staat én gaat. Jouw ideale klant wilt samenwerken met iemand die ALLES weet van IETS en niet met iemand die iets weet van alles”

💬 cursisten en klanten vertellen:

Als je iets of iemand nodig heb dan ga je specifiek op zoek naar wat het beste bij je past óf bij wie je het beste gevoel bij hebt. Jij hebt als ondernemer (maar uiteraard ook privé) specifieke wensen, doelen, problemen en dromen. Je zoekt dus heel specifiek en gericht via Google, Pinterest of Social Media. Dat geldt voor jou, voor mij én voor jouw potentiële klant.

“Als je niemand in het bijzonder aanspreekt, 
is er ook niemand die zich in het bijzonder aangesproken voelt.”

Wie ben ik?

Hi! Ik ben Manon Toma, personal brand strateeg en brand designer voor online ondernemers die zichzelf als merk willen (her) positioneren en presenteren. Een strategie moet worden gecombineerd met jouw eigen stemgeluid en stijl om succesvol te worden. Branding is het creëren van beleving en die beleving creëer je als individu met je persoonlijkheid. Net als grote merken geef jij een specifiek signaal af en communiceer je dus op een bepaalde toon en manier.

Ik geloof in de kracht van het individu.  Alles grote merken ontstaan vaak bij een persoon! Een persoon met een idee, een behoefte of een droom. Jij bent zo’n persoon. Ik wil er samen met jou voor zorgen dat jouw klant ziet hóe tof jouw merk is! De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan en aanvullende cursussen gedaan op het gebied van (personal) branding, marketing en ondernemen (en dát blijf ik doen!) Lees meer over mij.

“Jouw personal brand vormt het uitgangspunt, het vertrekpunt én het verzamelpunt van alles wat jij (wilt) gaan doen. Het is als een filter. Het helpt jou bewust te kiezen en te handelen. Waardoor dit filter op den duur werkt als een magneet op jouw ideale klant.”

Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde!

Ontdek wat dat NIET is en ga hier méér van doen. Je krijgt toegang tot mijn keuken, ik deel álles met jou waarin ik zelf de afgelopen 5 jaar in heb geïnvesteerd. Als kers op de taart krijg je een on-brand fotoshoot van mijn eigen fotografe t.w.v. 550,00 euro! Ontwikkel jouw eigen strategie, communiceer met jouw eigen stem in jouw eigen stijl. Van knokken naar klanten naar klanten die voor jou knokken.

➜ Klik op de tabs om de inhoud van de online omgeving te bekijken.

Module 1: Design Your Goal

Je gaat aan de slag met jouw doel en motivatie van jouw (her)positionering. Dit is de interne aandrijving wat zorgt voor extern resultaat. Als je iets wilt veranderen zul je eerst moeten weten hoe deze verandering eruit ziet en waarom dit belangrijk is. Daarom is beginnen met een missie de grootste valkuil (maar dit wordt vaak online geroepen door “brand experts”.)

 

Module 2: Design Your Identity

Dit gaat verder dan “jouw why” en je passie volgen. Ik geloof sowieso niet in het volgen van je passie en je “why” alleen. Even tussen jou en mij: er zijn genoeg online sprookjesfiguren die je dit graag doen geloven, maar er is meer voor nodig. Inbegrepen zit de uitgebreide persoonlijkheidstest en uitleg over de methode die je nergens anders in Nederland kunt krijgen! Ik ben opgeleid om de test samen met jou te interpreteren. Je ontdekt waar jouw talenten echt liggen én je leert welke woorden jou typeren en kenMERKen. Na afronding van deze module heb je een 1-op-1 online sessie. Dit is iets wat geen enkele andere brand strateeg aanbiedt en dus uniek in Nederland. 

 

Module 3: Design Your Client

Omdat dit uiteindelijk de persoon is waar je het voor doet. Ik geef je inzichten uit opleidingen en cursussen die ik allemaal zelf heb gevolgd en uiteraard heb toegepast waaronder het befaamde waardepropositie ontwerp van de opleider Strategyzer. Een ideale klant profiel maken is iets wat je bij iedere coach zal doen, toch denk ik dat mijn aanpak ook jou hierbij helpt om het heel concreet te maken. 

 

Module 4: Design Your Brand

Je gaat aan de slag met alles uit de voorgaande modules om een personal brand concept te creëren. Pas hier komen missie en visie en dergelijke voorbij. Je leert hoe je jouw brandstory krachtig kunt formuleren en gaat met concrete en behapbare oefeningen aan de slag zodat jij je kunt onderscheiden van jouw concullega’s! je gaat jezelf als expert profileren en weet hoe jij je kunt onderscheiden. 

 

Module 5: Design Your Image

De visuele vertaalslag bedenken die aansluit op jouw kernwaarden, brand personality type  missie en visie. Door af te stemmen op hoe jij gezien wilt worden, ga je ook bewust keuzes hierin maken; denk hierbij aan hoe jij je website vormgeeft of een designer aanstuurt. Je gaat het voorwerk doen voor jouw brand-moodboard. Ik heb zelf een grafische opleiding gevolgd en kan jou hierin begeleiden

 

Module 6: Design Your Style

Hier maak je de visuele vertaalslag: de brandstyling. Van input naar output. Je leert meer over design, kleur, beeld en lettertypes. Je eindigt de training in het maken van een moodboard en stylesheet. Alles komt hierin samen. Of je nu een derde partij gaat aansturen of je gaat zelf aan de slag. Je stelt een briefing op zodat jij jezelf beter kunt aansturen in de vervolgstappen (ook deze content leer ik jou bij PPJAM) óf een derde partij goed kunt briefen: dit scheelt een hoop tijd, geld en energie.

 

★ BONUS: Maak je eigen website in SquareSpace

Wat jij ook doet of verkoopt, dit moet gezien worden! Je website is héél belangrijk, het is de etalage van jouw bedrijf. Tot zover niets nieuws. Toch loop je wellicht tegen problemen aan, WordPress lijkt zo makkelijk (en dat is het uiteindelijk ook) maar je moet er wel echt voor gaan zitten. Dit neemt tijd in beslag, zeker als je niet zo technisch bent (zoals ik).De ideale oplossing is SquareSpace: een platform waar je in feite huurt om hun software te mogen gebruiken. Ik en diverse klanten maken er al jaren met veel plezier gebruik van. In deze lessen leer je jouw website op te zetten in SquareSpace.

★ BONUS: Maak je eigen visuele communicatiemiddelen met Canva For Work

Met de eCourse Canva For Work leer ik jou hoe je zelf visuals/plaatjes maakt en ontwerpt in het ontwerpprogramma Canva For Work. Dit is de betaalde versie van Canva. Deze cursus is ook te gebruiken in de gratis versie van Canva al zul je dan sommige features niet kunnen gebruiken.

★ BONUS: Maak je eigen content

In deze lessen leer je te communiceren in lijn met jouw personal brand en hoe je jouw klanten kunt raken. Ik deel hierin alles op het gebied van content creatie. Ook heb ik diverse ander experts die een les voor je hebben klaargezet: denk aan het inzetten van Instagram Stories, het schrijven van aansprekende blogs en het maken van je e-mail funnel.

Je vindt er ook alles over het maken van visuele content in Canva, hoe je Pinterest zakelijk inzet (in Nederland doet bijna niemand dit) tot hoe je je Youtube videos ondertiteld. Of wat dacht je van deze: een webinar geven duur? Een dure tool hiervoor gebruiken? Wel nee, dit kan gratis en ik leer je hoe! Deze lessen bevatten al mijn geheimen, tips, tricks en tools! Alleen dit programma is al zeer waardevol! 

★ BONUS: Maak je eigen interactieve eBook

Als ontwerper maak ik voor klanten werkboeken in Adobe Indesign. Dit programma is voor de gemiddelde ondernemer net iets te moeilijk. Bovendien is het een duur programma. Een ontwerper inschakelen zoals ik kost ook een aardige cent. Ik ga je verklappen hoe jij jouw eigen INTERACTIEVE eBook of werkboek maakt zónder Indesign aan te schaffen of mij (of een andere pro) in te schakelen. Voor een fractie van de prijs.

Een weggever met wow effect is belangrijk om je e-maillijst te laten groeien, maar denk ook aan het helpen van cursisten van je online programma. Er zit ruim een uur videomateriaal in + diverse cheatsheets en checklists. Ik leer je ook hoe je zelf een mock-up maakt van jouw eBook.

Deze eCourse is voor jou als:

 • Jij een online training of programma wilt ontwikkelen.
 • Jij (online) workshops of trainingen geeft.
 • Jij weet hoe belangrijk e-mailmarketing is en dat het niet werkt om ‘schrijf je in voor de nieuwsbrief’ te gebruiken op je website.
 • Je een gave weggever wilt om mensen te verleiden zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.
 • Een interactief eBook is daarvoor perfect!
 • Jij content upgrades wilt maken voor jouw blog of vlog. (Na het lezen van jouw blog verwijs jij ze naar een download, waardoor ze op je e-maillijst komen)

★ BONUS: Maak je eigen online programma

Wil jij starten met het maken van een online programma of online cursus?

Aan de hand van een hands-on eGuide met stappenplan, vragen, oefeningen én diverse filmpjes leer je hoe je zelf jouw eerste eigen online programma maakt (zonder dat dit je een flinke bak geld kost) binnen WordPress. Hiervoor heb ik samen gezeten met een technisch ontwikkelaar, maar ook met een opleidingskundige.

Ook deel ik mijn tips hoe je qua inhoud een salespagina schrijft en laat ik je zien hoe je een gratis webinar opzet en gebruikt op je website, zónder dat je hiervoor betaalde software nodig hebt!

De 6 fases die je doorloopt in dit stappenplan “Zo Maak Je Zelf Je Eerste Online Cursus” zijn:

 • Stap 1: Behoefte bepaling
 • Stap 2: De ontwerpfase
 • Stap 3: De outline
 • Stap 4: De verpakking
 • Stap 5: Het ontwikkelen en inrichten
 • Stap 6: Het opzetten van een webinar (gratis: zonder dure software!)

Dit is zo waardevol! Waar je vaak duizenden euro’s betaald om te leren je eigen online programma te maken krijg je dit van mij er gewoon bij!

★ BONUS: Personal Brand Fotoshoot t.w.v. 550,00 euro

Een personal brand basis fotoshoot t.w.v. 550,00 euro* (5 beelden) Dit zijn projecten van Leonie en mij

Niemand minder dan top fotograaf Leonie van der Locht – Huijbers zet jou helemaal “on – brand” op de foto. Leonie is voor mij dé fotograaf omdat ook zij ontwikkeld is op branding gebied. Omdat wij al ruim 2 jaar samenwerken en inmiddels al tientallen projecten samen hebben opgezet is zij de perfecte fotograaf. Alles wordt ge-edit en in zowel high- als lowres aangeleverd.

* De afspraak binnen 6 maanden na aankoop inplannen, de daadwerkelijk shoot mag eventueel met uitloop worden gepland. Maximaal één jaar!

★ Bonus ★

★ Bonus ★

★ Bonus ★

★ Bonus ★

★ Bonus ★

★ Bonus ★

Ik heb een jaar geleden de e-course van Manon gekocht. Ik volgde haar al een tijdje online en haar eigenheid sprak mij aan. Ik wilde mijn website veranderen maar vond dat ik eerst bij de basis moest beginnen (dat heb ik ook van Manon geleerd). Ik wilde producten ontwerpen en ook een eenduidig beeld neerzetten. In mijn zoektocht naar een personal branding coach heb ik goed gekeken naar hoe mensen het zelf voor elkaar hebben.

Zeggen dat je iets kan is iets anders dan het ook echt laten zien. Manon heeft een heel eigen herkenbare stijl en biedt een breed pakket aan. Naast dat je zelf aan de slag kunt, staat ze ook open om te sparren en heeft ze een heel professioneel team om zich heen waar je met al je vragen terecht kunt. Zo heb ik professionele foto’s laten maken en ben hier nog steeds heel erg blij mee. Eerlijk gezegd vond ik de e-course best veel werk maar door het de tijd te geven is er niet alleen iets op papier gekomen maar heeft het intern bij mij ook veel gedaan.

Mijn mindset is veranderd en ik kan nog steeds heel helder verwoorden wie ik ben, wat ik doe en waarom ik het doe. De e-course heeft me hierbij enorm geholpen. Het is de investering meer dan waard!

Ik had een jaar geleden niet gedacht dat ik nu zo’n goedlopende coachingspraktijk zou hebben, echt niet. Het target dat ik een jaar geleden in de e-course heb gekozen voldoet niet meer.

Ik moet echt groter gaan denken:-) En al mijn klanten komen via mijn website binnen. Als je echt iets eigens neer wil zetten in een (volle) markt dan vind ik dat je bij Manon moet zijn, zij weet waar ze het over heeft en heeft een goed netwerk.

 

Kim Teeselink

Ook al doe je hetzelfde, je bent niet hetzelfde. Ontdek wat dat niet is.
Dit is namelijk hetgeen waar jij méér van moet doen.

Aan het einde van dit traject weet jij hoe je jezelf als brand moet positioneren, presenteren en promoten.

Het personal branding traject legt de basis voor alles wat je (wilt) gaan doen. Het werkt als een filter wat je helpt in het maken van keuzes en hoe je hier naar handelt. Of je het nu hebt over het maken van je website, het maken van posts voor je socials tot aan hoe je gericht  marketing kunt gaan inzetten (i.p.v. alles lukraak aanzetten!).

Daarbij sta je bij elk ander personal branding traject weer voor het probleem dat je dát wat jij in je hoofd hebt moet zien over te brengen naar een derde partij. Bij mij leer je tevens de visuele vertaalslag te maken: of je dit nu uitbesteedt of het zelf doet: je krijgt alle modules om het zelf te realiseren.

Ik weet bovendien ook veel op het gebied van social media en online marketing: door zet te leren, maar ook te investeren in cursussen (alleen maar vanuit de VS). 

Jij gaat jezelf onderscheiden door je te concentreren op jouw potentie en op dátgene wat jou anders maakt. Wees een ‘voor-doener, geen na-doener’.

Met een aansprekend en aantrekkelijk geheel kom jij én blijf jij op de radar van jouw publiek. Juist in deze tijd is het belangrijk om je eigen koers te varen, de regels aan je laars te lappen en buiten de norm te vallen. Online zichtbaar zijn is leuk en aardig, maar wordt je ook opgeMERKt?Mensen laten scrollen is de kunst niet, ze ermee laten stoppen, dát is de uitdaging die wij allemaal hebben.

 • Belofte: jouw bedrijf groeit zoals jij dat voor ogen hebt.
 • Gevolg: meer winst in geld, maar vooral in tijd (ons belangrijkste goed).
 • Resultaat: niet meer knokken voor klanten, maar klanten die voor jóu knokken.

Yes! Ik wil mijzelf opmerkelijk positioneren & presenteren!

Let’s go Branding & Beyond! Dit is hét complete programma voor online ondernemers die zichzelf willen (her)positioneren, maar ook zichzelf als personal brand willen presenteren én promoten. Reken af met een van de zovelen zijn, zeg dag tegen de massa, ontdek jouw personal brand type™, maak een visuele vertaalslag naar een aantrekkelijke brandstyling en aansprekende content. Knokken voor klanten? Echt niet. Laat de klanten maar knokken voor jou!

Cursisten en klanten vertellen:

Vorig jaar heb ik besloten om te gaan rebranden, de uitstraling van Mum 2b paste niet meer bij mij. Ik heb veel verschillende webinars en business coaches gevolgd, maar zag door de bomen het bos niet meer. Toen ik een webinar van Manon over personal branding voor ondernemers volgde was ik om. Ze wist meteen de vinger op de zere plek te leggen. Manon is oprecht, heeft een hoog “what you see is what you get gehalte’, weinig poespas en heeft een authentieke stijl. Die authenticiteit in combinatie met haar enthousiasme en haar persoonlijke touch heeft ervoor gezorgd dat ik voor het PPJAM programma en dus ook voor Manon heb gekozen.

Enthousiast (en eigenwijs) als ik ben, ben ik als een malle door de e-course gegaan (waar Manon echt had geadviseerd om er de tijd voor te nemen), maar ik kwam er snel genoeg achter dat dat dus echt niet de manier was om de e-course te doen. Sommige uitwerkingen van de opdrachten hebben tijd nodig om te sudderen, je hebt tijd nodig om erover na te denken, om te filosoferen en te dromen om daarna weer terug te komen naar de kern.

Het PPJAM programma is zoveel meer dan een huisstijl, visitekaartje, website maken of logo bedenken. Je wordt gedwongen om na te denken wie jij bent, wat je doet, waarom je de dingen doet zoals je ze doet, waar je voor staat en waar je voor gaat en pas wanneer die basis er is, die goede fundering (en dat je er bewust van bent), dan kun je gaan bouwen aan je personal branding. Het heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik kritisch naar mezelf en mijn eigen bedrijf ben gaan kijken en aanpassingen ben gaan doen. Zo heb ik o.a. een aantal diensten geschrapt die niet meer passen bij mijn toekomstvisie, maar ik kan nu ook makkelijker keuzes maken op het gebied van cursussen en webinars volgen (het digitale drijfzand zoals Manon dat altijd mooi omschrijft).

Het personal branding programma zorgt voor een goede fundering, het heeft mij (uiteindelijk) meer rust en ruimte gegeven, daarnaast heeft het mij richting gegeven waar ik naar toe wil, een fijne houvast voor de toekomst! Deze ‘zwangerschap’ duurt al wel wat langer dan 9 maanden, maar ik ben ervan overtuigd dat het een prachtige geboorte/ rebranding wordt. Ik zit nu in de afrondende fase en ga samen met Manon de laatste fase in. Het zal nog een pittige ‘bevalling’ zijn, maar ik weet zeker dat er dan ook echt iets prachtigs staat! ‘Ook al doe je hetzelfde, je bent niet dezelfde’, is een bekende uitspraak van Manon! Dat geldt zeker voor haar, maar beetje bij beetje ben ik daar zelf steeds meer in gaan geloven.

Dankjewel Manon, voor het delen van je kennis en je ervaring, ik kan niet wachten om het laatste stukje samen te doen!

 

Miriam Jansma

De kwaliteit die Manon komt brengen is verfrissend echt en sterk onderbouwd. Voor mij een juweel hoe ze met o.a. haar fascinatie test personal branding en business met elkaar verbindt is uniek. Ze snapt branding en het bouwen van een merk als geen ander, en weet dat buitengewoon gestructureerd en duidelijk over te brengen. Ik ben zelf een zeer tevreden vaste klant, en verwijs regelmatig mijn eigen klanten aan Manon door. Altijd met lyrische feedback als gevolg. Voor al je branding, is dit je adres.

 

Tibor Olgers

Toen ik besloot mijn bedrijf op te zetten had ik allerlei ideeën over wat ik wilde gaan doen, maar geen idee hoe dat dan vorm te geven. Ik ging op zoek naar iemand die me hierbij kon helpen. Wat Manon voornamelijk voor mij betekent heeft is dat ze mij heeft helpen ontwikkelen als brand en personality en er echt voor heeft gezorgd dat ik de rust en de tijd (en inspiratie) heb kunnen vinden om mijn eigen giga kickass product (online training om over te stappen op plantaardige voeding) te kunnen ontwikkelen waar ik helemaal achter sta. Ik ben er van overtuigd dat ik zonder haar eigen stijl van ondernemers coachen en branddesign ik nooit zo ver was gekomen in zo korte tijd. Manon neemt de touwtjes niet uit jouw handen itt concullega’s, maar helpt jou jezelf te ontwikkelen in haar ppjam cursus. Dat was precies wat ik zocht. Ik wilde niet achterover leunen en even hap snap een website met een logo, maar actief aan de slag met mijn brand, mijn persoonlijkheid en mijn ondernemerschap. MAAR HOE DAN? Dat is wat Manon voor mij betekent heeft. De training die ik bij Manon gevolgd heb was de PPJAM cursus. Daar is best wat meer tijd in gaan zitten dan ik verwacht had. En dat mag ook. Het kwam voornamelijk omdat het mijzelf zo aan het denken heeft gezet en eigenlijk heb ik uiteindelijk mijn hele strategie en idee voor mijn bedrijf en product omgegooid. En dat vind ik fantastisch! Ik heb al weer 2000 ideeën opgedaan voor de toekomst 🙂 Maar voor nu even de focus op het hier en nu. Laat maar knallen die groene gewichtsconsulent online 😀 Manon, bedankt voor alles. Zonder jou had mijn bedrijf er heel anders uit gezien. En tot slot van rekening heb je me niet alleen helpen ontwikkelen, maar heb je ook nog eens het design van mijn website gerealiseerd, wat er mega te gek uit ziet!

Lisette Weustenenk

Als VA werk ik voor veel inspirerende ondernemers. Het is alweer enige tijd geleden dat ik Manon Toma ontdekte. Een ondernemer met een eigen geluid, een duidelijke mening en erg professioneel. Gul ook in het delen van haar kennis. That’s the way I like it.

Ik dacht dan ook niet lang na en startte met het programma Positioneer en Presenteer Jezelf als Merk. En boy, wat een eyeopener. Op een sympathieke en makkelijke manier laat Manon je goed nadenken over wie je bent en je identiteit. Het cursusmateriaal is prachtig vormgegeven. En de lessen hebben een duidelijke opbouw. De leeromgeving is een feestje. Manon is erg betrokken bij je vorderingen en er is volop gelegenheid om je vragen te stellen.

Dus wil jij werk van je merk maken? Dan is PPJAM een fantastische investering. Gewoon doen!

Tanja Cavaljé

Ik bleef in kringetjes rond draaien die niet de mijne waren. Manon’s open en professionele blik op de branding van je bedrijf, haar supergave werkboek met feedback, het heldere brand board dat ze maakt en de inspirerende offline dag hebben bij mij kwartjes doen vallen en ze vallen nog steeds. Dankzij de training heb ik een basis gevonden van waaruit ik zowel mijn klanten als mijzelf kan blijven inspireren. Manon is een KANJER en supergoed in wat ze doet en hoe ze het doet!

Henriëtte Visser

Studio Mosk

Wat me wel aan het denken heeft gezet zijn jouw woorden over mijn website. Dat je een heel ander persoon had verwacht. Heel belangrijk dus om meer mezelf te laten zien! Ik dacht dat het kiezen van een logo en het maken van een standaard website voldoende zou zijn om mezelf te presenteren. Niet dus!

Dat is me wel duidelijk geworden. Ik heb echt genoten van de training. Voelde als een cadeautje aan mezelf. Waarom doe ik wat ik doe. Maar ook, werk ik op dit moment wel voor mijn ideale klanten of moet ik ook hier keuzes in gaan maken? Ik krijg mede door deze training en het werkboek meer inzicht in hoe ik mijn bedrijf wil neerzetten, hoe ik me naar buiten toe wil presenteren en hoe belangrijk het is om daar de juiste keuzes in te maken en niet zomaar iets te doen. Inhoudelijk heb je heel veel meegegeven om goed te overdenken. Ik ben heel blij met mijn moodboard, hiermee kan ik nu zelf verder.

Yvonne Smedts

Vays

Super veel opgestoken en meegenomen van de training! Daarmee word je aangezet tot denken over waarom je doet wat je doet, wie je ideale klant is, wat je sterke punten zijn etc. Het maakte dat ik weer even ging herijken en terug naar de basis ging. Alleen al de feedback en tips van Manon hierop is heel waardevol!

Ze laat hiermee ook echt merken dat ze weet wie jij en je bedrijf zijn! De training zelf is effectief, praktisch en het heeft me tools opgeleverd waarmee ik aan mijn eigen visuele branding en design kan werken. Ik kan nu bijvoorbeeld mijn eigen fb-banners, fb-plaatjes, ebooks etc ontwerpen in mijn eigen stijl. Manon is een puur, eerlijk, down to earth en een prachtig mens, met veel humor! Al met al een echte aanrader!

Juul Godschalk

Bij Juul

Veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om een verkenningsgesprek met mij te plannen, vrijblijvend uiteraard! 

Kan ik meteen alle modules inzien en ermee aan de slag?

Mijn programma is ontwikkeld samen met een opleidingskundige. In Nederland is de trend om iedere week een nieuwe module of les te sturen. Slecht, want ieder persoon leert anders en zo zou ik jou misschien enorm beperken. 

Ik wil voorkomen dat mensen er doorheen vliegen en niet de maximale transformatie ondergaan, dus je hebt niet meteen alles “open” staan. Daarom kun je in mijn leeromgeving alles op eigen tempo doen: zodra je een les doorlopen hebt komt de volgende les vrij komt.Niets zo irritant als je een programma volgt en je moet vervolgens, net ls je lekker bezig bent, een week wachten. Ook dit onderscheid mij van andere programma’s met vergelijkbare trajecten. 

Hoe snel je dit doet is dus helemaal aan jou! je kunt dus gerust alles open zetten en eerst even snuffelen. 

 

Waarom moet ik dit traject bij jou volgen?

Simpel: ik ben de eerste ondernemer in Nederland die een complete training op het gebied van personal branding heeft ontwikkeld. Deze strategieën gebruik ik allemaal zelf, waardoor ik nu, zelfs in een verzadigde en moeilijke markt continue klanten aantrek, een community heb opgebouwd, mijn prijzen heb verhoogd en alleen nog maar die klanten help die ik graag wil helpen. Bovendien geloof ik niet een online training alleen en zorg ik voor extra contactmomenten en offline inloopdagen. 

Daarbij maak ik gebruik van een Amerikaanse methodiek en ondernemerstest die je bij geen enkele ondernemer of bedrijf in Nederland kunt volgen. Ik ben hierin als enige in Nederland gecertificeerd.

Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik je leer een authentiek en sterk merk op te bouwen, maar dat roepen mijn concullega’s al. Lekker onderscheidend. Ik ben onderscheidend: ik kopieer niet, ik word gekopieerd en dat wil jij ook. Want als je onderscheidend bent krijg je kopieën, tof toch?

Ik leer je niet hoe je (meer) succes krijgt of meer omzet of klanten. Je zult het allemaal zelf moeten doen, maar ik garandeer je: volg mijn (bewezen) recept en je klanten gaan voor jou knokken in plaats van andersom. 

 

Hoelang duurt dit traject en tot hoe lang heb ik toegang?

Hou rekening met minimaal 3 – 6 maanden, de gemiddelde cursist is die tijd zeker bezig. De tijd die je er nu in spendeert verdien je later weer terug, juist omdat je nu alles goed uitwerkt en neerzet.

In tegenstelling tot andere online cursussen krijg je geen levenslang toegang. Dit klinkt marketingtechnisch leuk, maar ik geloof niet dat jij als je 80 bent nog gaat inloggen. Je behoudt bij mij 5 jaar toegang: alle extra cursussen, updates en extra’s (die ik regelmatig maak) krijg je er gratis bij.

 

En als ik vragen heb?

In de online omgeving zit een berichtenfunctie, ik ben dus maar een klik van je verwijderd. Je hebt ook recht op online 1-op-1 sessies en last but not least heb ik een online bibliotheek vol met extra kennis en sessies gericht op mijn 3 pijlers: positioneren – presenteren en promoten.

Kan ik bij jou terecht als ik wil doorpakken met mijn merk?

Ja, je kunt mij inschakelen als digital brand designer. In tegenstelling tot een andere merkstrateeg of consultant kan ik je hiermee verder helpen vanuit mijn jarenlange design achtergrond. Website, fotografie, teksten, video’s, eLearning, emailmarketing, chatbots… Ik heb een vaste creatieve crew waar ik op aanvraag volledige trajecten mee uitvoer. Ik ontzorg je hierin volledig. Ik neem hierin beperkt nieuwe klanten aan.

Maar in het programma vind je dus alles om het zelf te doen, in combinatie met livedagen super waardevol.

 

Is dit traject vooral interessant voor starters of juist als je al een paar jaar bezig bent?

Of je nu net de KvK uitwandelt of je bent al een aantal jaar bezig… dat maakt niet uit! Als starter zijnde weet je vaak nog niet precies wat je wilt en komt er veel op je af. Een goede fundering maken is dan juist essentieel. Maar veel vaker is het dat je na een aantal jaar pas hierover gaat nadenken en je zelf wilt (her)positioneren en presenteren.

Branding is toch alleen voor de big boys en helemaal niet voor mij als ondernemer weggelegd?

Juist wel! Juist als zelfstandige is het belangrijk jezelf op een kenMERKende en typerende manier te positioneren én te presenteren. Wat ik mijn klanten altijd leer is dat het niet gaat om de beste of de bekendste te zijn, het gaat om dat wat jou ANDERS maakt. Als zelfstandig ondernemer ben jij in feite jouw bedrijf. Hoe positioneer en presenteer jij jezelf in een brand dat bij je past? En hoe communiceer jij dit naar beelden en woorden? Merken zijn uniek en persoonlijk, ze kopiëren niet en doen geen andere na. Zij doen iets vóór! En dat kun jij ook.

Gaan we ook creatief doen?

We gaan creatief denken (80%) en creatief doen (20%). Dit is jouw ticket naar het (laten) maken van een website, logo en de rest van je visuele marketing.  Hiermee heb je “visuele” houvast om zelf aan de slag te gaan óf een derde partij aan te sturen. Uiteraard kun je de complete uitvoering door mij en mijn creatieve crew laten uitvoeren. Van logo, toto website, tot video’s, fotografie, e-mailmarketing, chatbots en eLearning. maar als extraatje krijg je van mij ook toegang tot mijn overige programma’s. Je leert een gebiste eenvoudig op te zetten in SquareSpace en ik leer je alles over content creatie. Mooie deal toch?

Heb je ook een VIP aanbod?

Nee. Voor mij is iedere klant een VIP. Samen gaan wij aan de slag om een aansprekend en aantrekkelijk merk neer te zetten. Je ontdekt wat typeert aan de hand van de brand personality test en de rapportage (nergens anders te volgen in Nederland!) en je leert dit te vertalen naar een strategie, stijl en stem  die bij jou past zodat jij jezelf sterk kunt positioneren en presenteren in een overvolle markt.

 

Dus ik krijg alles wat ik nodig heb om mijzelf online neer te zetten?

Ja! Mijn online omgeving heeft alles waarmee jij jezelf als merk kunt positioneren, presenteren en promoten. Dat bekent personal branding; hoe positioneer ik mijzelf, welke keuzes maak enzovoorts, hoe wil ik dat mijn brandstyling eruit ziet, kleuren, lettertypes enzovoorts, het maken van een website (in SquareSpace, omdat dit systeem het aller makkelijkst is) tot aan het maken van content (denk hierbij aan Canva, Instagram Stories, Pinterest, bloggen en het maken van een online programma en funnel strategie. En… nog veel meer!

Vorig jaar besloot ik dat ik van mijn parttime werk voor mijn interieurvormgevingsbureau Basichic, mijn fulltime werk wilde gaan maken. Maar waar begin je dan? Het hele interieurvak wordt steeds populairder. Opleidingen en cursussen schieten als paddestoelen uit de grond en ook beginnen mensen voor zichzelf vanuit hobby. Opvallen in die massa wordt dus steeds moeilijker, ook al ben je goed in wat je doet.

Daar moest dus verandering in komen. Manon Toma ben ik bij toeval op het spoor gekomen, ik weet niet meer hoe, maar ze viel direct op. Als zij dat deed, zou ik het van haar dus ook zeker moeten leren. Haar manier van “in beeld zijn” sprak mij ontzettend aan. Een hele eigen stijl, op een vriendelijke manier haar kennis delend en met humor.

Na eerst haar gratis e-course te hebben gevolgd (aanrader!) was ik al direct verkocht en heb ik me aangemeld voor haar PPJAM. Ik stelde mezelf als doel om iedere week een module af te ronden. Ik werd er zó enthousiast van! Stapje voor stapje neemt Manon je mee om alle unieke dingen uit jezelf te halen en die te bundelen tot een personal brand. De oefeningen zijn allemaal heel duidelijk en leuk uitgelegd en goed behapbaar. Daarnaast is ze altijd maar een mailtje van je verwijderd en zeer behulpzaam als je er even niet uit komt.

Wat ik het aller tofst vind, is dat ze ook dagen organiseert waarop je andere PPJAM-ers ontmoet. Zo kun je met elkaar meedenken en elkaar enthousiasmeren om vooral door te gaan met het neerzetten van je eigen unieke merk. Belangrijk, want niet PPJAM-ers snappen niet zo goed waar personal branding voor ondernemers over gaat… Verwacht niet dat die PPJAM een trucje is om even snel je personal brand neer te zetten. Ten eerste kost het traject je een aantal weken.

Daarna is het iets dat in beweging blijft en waar je aan moet blijven werken en moet blijven bijstellen. Zoals je zelf als persoon langzaam veranderd, zo veranderd je merk met je mee. Het heeft bij mij echt even geduurd voordat ik mijn eigen “tone-of-voice” vond en voordat ik die ook echt durfde uit te dragen.

Want: je bent wel anders dan anderen… Zelf vond ik dat best wel eng. Maar als je niet opvalt, wie gaat je dan zien, wie gaat er dan voor je kiezen? Beetje bij beetje paste ik dus voorzichtig veranderingen toe. Een half jaar nadat ik PPJAM afrondde, en ik ondertussen dus van alles in de praktijk had gebracht, kreeg (en krijg) ik regelmatig opmerkingen en complimenten van anderen (potentiële klanten, volgers, familie, allerlei groepen).

Dat Basichic interieurvormgeving zo’n eigen stijl heeft gekregen, dat ze mij als persoon zien doorschemeren, dat ze mijn beeldmateriaal herkennen op social media en dat ik opval in de massa. Van (potentiële)klanten hoor ik ook regelmatig dat ze om die redenen dus voor mij kiezen.

Daar was het me om te doen! Dit heb ik dus echt te danken aan PPJAM! Als jij op een personal brand op wilt bouwen op een gedegen manier (zonder blah-die-blah), dit in je eigen tempo in en online omgeving wilt doen, maar met persoonlijke hulp van een vriendelijke, vakkundige dame met humor, kies dan voor Manon!

Danielle Oortgiesen

Basichic.nl

Yes! Ik wil mijzelf opmerkelijk positioneren & presenteren!

Let's go Branding & Beyond! Dit is hét complete programma voor online ondernemers die zichzelf willen (her)positioneren, maar ook zichzelf als personal brand willen presenteren én promoten. Reken af met een van de zovelen zijn, zeg dag tegen de massa, ontdek jouw personal brand type™, maak een visuele vertaalslag naar een aantrekkelijke brandstyling en aansprekende content. Knokken voor klanten? Echt niet. Laat de klanten maar knokken voor jou!